Okulumuzun Tarihçesi

Yozgat ili Sorgun ilçesi Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu binası inşaatına 1988 yılında başlanmıştır, bu inşaat 1989 yılında sona ererek Aralık ayında Ertuğrul Gazi İlkokulu olarak eğitim öğretime açılmıştır.

Okul binası ilk yapılışında 10 derslik olarak inşa edilmiş ve 1997 yılına kadar ilkokul olarak hizmet vermiştir.1997 yılında Ertuğrul Gazi İlköğretim okuluna dönüştürülen okulumuza 2003 yılında 8 derslik ilavesi yapılmış ve 18 dersliğe çıkarılmıştır.2012 yılında yapılan kanun değişikliği ile okullar yeniden yapılandırılmış; Ertuğrul Gazi İlkokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu olarak ikiye ayrılmıştır.

Osmanlı devletinin kurucusu olan Osman Gazinin babası. Oğuzlar Bozok koluna bağlı Kayı boyundan Süleyman Şahın oğlu Ertuğrul Gazi'nin adı okulumuza verilmiştir.

03-11-2017